Задържаните за отвличане с цел грабеж мъже от Разградско са объркали жертвата

...
Задържаните за отвличане с цел грабеж мъже от Разградско са объркали жертвата
Коментари Харесай

Разбитата група за отвличане и грабеж в Разградско объркала жертвата си

Задържаните за отвличане за грабеж мъже от Разградско са объркали жертвата си.

Това оповестиха на брифинг в Окръжната прокуратура окръжният прокурор Тихомир Тодоров и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград старши комисар Мирослав Иванов, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Тодоров такава неточност се случва доста рядко в криминалистиката. Той напомни, че следствието на случая е почнало на 2 ноември, след подаден късно вечерта сигнал от жителка на Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали били мъжа, с който живее на фамилни начала, принудително го качили в автомобил, а на изхода на селото – на пътя за с. Богданци, го изхвърлили от колата и се отдръпнали в незнайна посока. „ Оказало се, че мъжът е похитен и пребит по простъпка, поради близо 3000 лева, които  негов съселянин намерил. Парите били мухлясали и съвсем негодни за потребление. Той е направил действия в банка в Разград да бъдат сменени. По някакъв метод похитителите съумяват да се доберат до бордерото за замяна на парите и вземат решение да ги откраднат “, изясни окръжният прокурор. За да стигнат до притежателя на парите, задават на джипиеса на джипа БМВ Х 5, с който се придвижват от Острово до адреса му в Хърсово, само че се оказва, че в действителност навигацията им изиграва неприятна смешка и ги закарва на различен адрес. 

Мъжете на възраст сред 28 и 41 години, които са отвлекли и пребили 52-годишната жертва, са били с револвери, пушка и маски. Насилствените дейности по отношение на потърпевшия са траяли повече от част. В тежко положение със счупена челюст и натъртвания потърпевшият е настанен в разградската болница. Похитителите са създали опит да отвлекат и доведената щерка на пострадалия, само че момичето се барикадирало в една от стаите, изясни окръжният прокурор. 

Той добави, че вследствие на взаимните дейности с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград дирекцията са открити всички по думите му петима „ пишман причинители “ на действието. Задържани са четирима от тях, защото петият се включил към останалите по пътя по тяхна покана. За двама от тях, които са престъпно проявени за разнообразни закононарушения са импортирани ограничения за неотклонение " задържане под стража ", които ще се гледат на следващия ден от състав на Разградския областен съд. Тодоров уточни, че обвиняванията против тях са за обир и похищение, като наказването за първото действие е отнемане от независимост от 5 до 15 години, а за похищение - от 7 до 15 години. Той посочи, че петимата нямат публична месторабота, занимават се с бодибилдинг.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР